POGLED SA AJFELOVOG TORNJA

POGLED SA AJFELOVOG TORNJA

Godina izdanja: 2005
Zemlja: Crna Gora
Žanr: Drama
Trajanje: 92 min.

Režija: Nikola Vukčević
Scenarij: Nikola Vukčević, Irina Stojković- Kikić, po romanu Branislava Glumca "Zagrebčanka"

Uloge:
Marija Vicković- Marijana
Branislav Trifunović- Vanja
Svetozar Cvetković- Marijanin otac
Darko Rundek- doktor
Andrija Milošević- Đuka

Marijana je mlada studentica medicine koja se svome ocu sveti prostituirajući se. Ali ne sa bilo kim nego sa njegovim kolegama kako bi uništila njegovu reputaciju. Marijana je sa 16 godina imala aferu sa očevim šefom. I njezina mržnja prema ocu i želja za osvetom leži u tome što je nije zaštitio radi vlastitih interesa. Za njegovu šutnju i diskreciju dobio je od svoga šefa priliku da napreduje i da sudjeluje u ilegalnim abortusima. Al je dobio i Marijaninu mržnju. Na račun toga oni su danas nakon deset godina bogata obitelj.
Marijana susreće mladića Vanju skulptora iz predgrađa, i u njoj se sve pomjera. Vanja iz nje izvlači sve ono najbolje i savršen je razlog da se prestane bavit prostitucijom. Dva svijeta u kojima se Marijana bori, svijet prostitucije i osvete i svijet ljubavi i povjerenja ne mogu nikako da žive zajedno. I mogu je dovesti do još većih posljedica za nju.
Obratimo li pažnju kroz cijeli film provlači se kiša. Kao da ispire sve nečistoće iz Marijane, sve loše u njoj. Jako dobra drama, odlična radnja. Marija Vicković je odlično odradila svoj dio posla, noseći jako tešku ulogu. Jako dobar film koji vrijedi pogledati.

0 komentari:

Objavi komentar

 

Ukupno prikaza stranice

Featured