RITAM ŽIVOTA

RITAM ŽIVOTA

Godina izdanja:
2007
Zemlja: Bosna i Hercegovina
Žanr: komedija, obiteljski
Trajanje: 78 min.

Režija: Enver Puška
Scenarij. Enver Puška
Produkcija: Enver Puška, Sandra Dizdarević Puška

Uloge:
Nebojša Veljović- Salih
Jasna Diklić- Emma
Zorana Bečić- Maja
Tarik Filipović- Damir
Rade Čolović- Daut
Suada Ahmetasević- Umma
Mario Drmac- Nedim

Ritam života je film koji se bavi međuljudskim odnosima i odnosima u porodici. Salih je stup porodice, obiteljski čovjek. Vjeruje u ljude i ljubav. Neizmjerno voli svoju obitelj i svakim danom sve više. Njegova ljubav prema ženi nakon svih godina nimalo nije izblijedjela štoviše ona je sve jača. Ali je isto tako sve više zabrinut za svoju kćer Maju. Jer osjeća da nešto nije u redu. Za vrijeme rata je bio zatočen u logoru i nakon toga nemilog iskustva odlučuje da nikad više neće biti gladan. Salih vodi restoran koji je specifičan po tome što je ulaz političarima zabranjen, a Salihov specijalitet je miješano meso za četvero. Dok Maja pazi što jede i ne uživa u njegovim specijalitetima. Isto tako ne uživa ni u životu. Maja ima ogroman problem, zaljubljena je u Damira oženjenog muškarca, prevaranta i preprodavača automobila. Damira koji je veliki zavodnik i preljubnik Maja ostavlja nakon događaja u garaži kada shvati da ju on ni malo ne voli. Povrijeđena i ponižena Maja otkriva tetki situaciju u kojoj se našla. Tetka Umma se bavi crnom magijom i pomaže Maji da se osveti Damiru. One bacaju kletvu na njega i udaraju Damira tamo gdje je najosjetljiviji sve dok se sudbina ili crna magija ne poigra s njim. Ne bi li i on ispaštao za svoja nedjela.
Ovo je film koji u današnjem iskvarenom svijetu ima jednu notu koja nam kazuje kako prave ljudske vrijednosti još uvijek postoje. Kako je nekada postojala istinska ljubav, ljubav bez kraja i granica. Dok u drugu ruku ističe kako mlađa generacija u užurbanom ritmu života zasniva odnose iz interesa bez osjećaja i cijenjenja onog jedinstvenog u nama. Ne obazirući se na osjećaje. Dolazi do toga da se ljudi odaljavaju jedni od drugih. Ljubab, uvažavanje, povjerenje u današnjem vremenu ili ne postoje ili su rijetkost.
Glumačka ekipa filma je dobro izabrana, ali isto tako i dobro odradila svoj posao. Nebojša Veljović i Zorana Bečić su fenomenalno iznjeli ni malo lake uloge. Oni su svojom glumom dali posebnu dimenziju filmu .
Sve u svemu film vrijedan gledanja. Dovede te do toga da se na kraju zapitaš kuda ide ovaj svijet i sa njim ljudske vrijednosti.

0 komentari:

Objavi komentar

 

Ukupno prikaza stranice

Featured