VESNA TRIVALIĆ


VESNA TRIVALIĆ PANDUROVIČ
(13. ožujka 1965. godine u Beogradu, Srbija

Vesna Trivalić udata Pandurović ima sina Nikolu i živi na relaciji Dubai- Beograd. Ona je rođena u Beogradu 13. ožujka 1965. godine. Fakultet dramskih umjetnosti je završila u Beogradu 2003. godine, u klasi profesora Vladimira Jevtovića . Fakultet je upisala 1. srpnja 1984. godine, a diplomirala je tek 2003. godine i to uz nagovor svoga profesora Vladimira Jevtovića. Redovito je na akademiji dala sve ispite, za diplomu joj je ostala još predstava, koju je spremila tek nakon porođaja. Iako je u međuvremenu napravila uspješnu karijeru. Ona je glumica koja ima izvanrednu moć transformacije. Smatraju je majstorom komedije, a oni koji prate kazalište znaju da je još bolja u dramskim ulogama. Vesna Trivalić spada među najomiljenije glumice publike svih generacija. Rade Šerbedžija je spominje u svojoj autobiografiji, kao jednu od najboljih srpskih glumica i kaže za nju da je "nebeski talentovana".

Na FDU su sa njom u klasi studirali Dragan Bjelogrlić, Srđan Todorović, Boba Ninković, Mirjana Joković, M.M. Manda, Dragan Petrović Pele, Branka Pujić, Vesna Stanojević, Tatjana Vencalovska i Darko Tomović.

Prva profesionalna uloga Vesne Trivalić u kazalištu bila je u Ateljeu 212 u predstavi "Totovi". A prva filmska uloga joj je bila u filmu "Spadijer, jedan život" 1986. godine, zatim 1987 "Već viđeno" u kojem joj je partner bio profesor Vladimir Jevtović i iste te godine "Dogodilo se na današnji dan".

2000. godine se našla u anketi časopisa "Blitz News" među 10 najboljih srpskih glumica svih vremena (uz Miru Stupicu, Oliveru Marković, Miru Banjac, Jelisavetu Seku Sablić, Milenu Dravić, Svetlanu Cecu Bojković, Mirjanu Karanović, Mirjanu Jokovič, Anitu Mančić) U anketi su sudjelovali ljudi iz struke kolege glumci, režiseri, filmski radnici i poznate ličnosti.

Tokom karijere je ostvarila mnoštvo zapaženih epizodnih uloga. A prvu glavnu ulogu dobila je u Kusturičinom filmu "Život je čudo" u kojem tumači lik Jadranke. Na filmu je najčešće surađivala sa redateljem Srđanom Dragojevićem i Emirom Kusturicom. Osim njih značajne uloge ostvarila je u filmovima Gorana Markovića , Miroslava Lekića i Dragana Kresoje. A u tv dramama i tv filmovima Miloša Radovića, sa kojim je bila u vezi. Njeni najčešči partenri su Zoran Cvijanović i Dragan Bjelogrlić. Dragan i Vesna su privatno jako dobri prijatelji. Najznačajnije i publici najomiljenije uloge su u serijama "Bolji život", "Metla bez drške", "Otvorena vrata" i "Porodično blago". U kazalištu je igrala niz predstava, a najpoznatije su "Doktor Šuster" i "Čorba od kanarinca"

Vesna Trivalić i Dragan Bjelogrlić su 1991. godinena na festivalu u Nišu proglašeni za glumački par godine, nagradu su dobili za par koji su tumačili u seriji "Bolji život". Od nagrada je još dobila "Zlatni čuran"u Jagodini za ulogu Jelene u predstavi "Čorba od kanarinca" i dobitnica je Pulske Arene za epizodnu ulogu u filmu "Oktobarfest" Dragana Krasoje. Pripala joj je i nagrada za najbolju žensku epizodu u filmu "Tito i ja".

Vesna je član Saveza dramskih umjetnika Srbije od 4.srpnja 2006. godine.

Kazalište:

"Čorba od kanarinca"
"Bela kafa"
"Totovi"
"Tajna plave ptice"
"Doktor Šuster"
"Narodni poslanik"
"U plamenu strasti"
"Gospođa ministarka"
"Narodni poslanik"
"Izbiračica"
"Revizor"

Filmovi:

"Dogodilo se na današnji dan" (1987)- Milesa
"Već viđeno" (1987)- služavka
"Oktobarfest" (1987)- Buca
"Braća po materi" (1988)- Danka
"Hamburg altona" (1989)- učiteljica
"Kako je propao rock n roll" (1989)- Eva
"Original falsifikat" (1991)- Magda
"Mi nismo anđeli" (1992)- Violeta Zubić
"Tito i ja" (1992)- učiteljica
"Bolje od bekstva" (1993)- Olja
"Urnebesna tragedija" (1995)- Nada
"Do koske" (1996)- Šveca
"Lajanje na zvezde" (1998)- Dana Jelinić
"Spasitelj" (1998)- žema u autobusu
"Rane" (1998)- Lidija
"Senke uspomene" (2000)- sestrična
"Rat uživo" (2000)- Bosa
"Život je čudo" (2004)- Jadranka
"Mi nismo anđeli 2" (2005)- Violeta
"Mi nismo anđeli 3" (2006)- Viki
"Bacio sam čini na tebe" (2008)- Nadica

Tv serije:

"Zaboravljeni"
"Bolji život"
"Metla bez drške"
"Vukova azbuka"
"Policajac s Petlova brda"
"Otvoren vrata"
"Porodično blago"
"Ljubav, navika, panika"
"Mile vs. tranzicija"
"Vratiće se rode"
"Ono kao ljubav"

Tv drame:

"Telefonomanija"
"Jastuk groba mog"
"Vidim ti lađu na kraju puta"
"Brod plovi za Šangaj"
"Zla žena"
"Sreća za Srećka"
"Zlostavljanje"

0 komentari:

Objavi komentar

 

Ukupno prikaza stranice

Featured